Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
10 december 2012

Bra start på veckan


Klockan är åtta på måndagsmorgon och hela lobbyn på hotellet doftar nybryggt kaffe.Utanför entrén är det fortfarande vintervitt och alldeles stilla. På samma torg hölls luciakröningen dagen innan och en julgransutställning anordnades av skolbarn.


 Tjugo över åtta och Eva håller ett pass av Induyoga i ljusterapirummet. Det är en ljus yoga som föryngrar och fyller dig med kraft.
Medlemmar samlas, rullar ut mattor och sitter redo för mjuka upp och stärka kroppen inför en ny vecka. Rummet är uppvärmt och håller trettio grader, skönt då de sjunker in i mjuka yinpositioner.


Halv tio är klockan. Vacker ånga stiger från varma källorna och ut genom de öppna fönster som vetter ut mot havet. Det är härligt att sitta stilla i det varma vattnet några minuter efter ett yogapass.


Utsikten är lika vacker året om. Varbergs fästning ligger längs strandpromenaden och därefter följer blicken ända till Getterön.


Det går naturligtvis en hiss ner de tre våningarna från Asia Spa. Att föredra är dock det vackra trapphuset ner till entrén igen. I år är det hundratio år.
Alla steg i trapphuset är lite djupare än det ordinarie måtten vi har i nutid. De är konstruerade för alla de stora klänningarna som bars förr, det skulle nämligen se ut som om kvinnorna skred ner för trapporna. Hotellet bär sannerligen på en mängd historia. Det ligger böcker om byggnaden i lobbyn, för de gäster som vill slå sig ner och läsa mer.

Lev i harmoni året om - Bli Kyaku-medlem på Asia Spa. 

Välkommen.

Upplagd av Varbergs Stadshotell 2012-12-10 12:57 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar