Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
28 mars 2011

DHLR

Här på hotellet tycker vi det är viktigt med säkerhet. En del av det tänket är att en många i vår personal fortlöpande går DHLR-utbildningar. DHLR står för Hjärt- lungräddning med halvautomatisk defibrillator. Det vill säga att personalen utbildas i vanlig hjärt- lungräddning samt med en halvautomatisk defibrillator till hjälp. En sådan defibrillator finns placerad här på hotellet för att snabbt finnas till hands vid ett hjärtstillestånd.

I Varberg finns sådana halvautomatiska defibrillatorer utplacerade på flera ställen i centrala staden, allt för att hjälpen skall finnas så nära som möjligt när oturen är framme!

"Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig mycket gör för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner och ibland också ikoner.

Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra HLR. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.

Namnet defibrillator kommer från de-fibrillate som betyder "av-flimra". När apparaten avger en elstöt så "av-flimrar" den det flimmer (elektriskt kaos) som pågår i hjärtat. Vid en lyckad defibrillering hävs detta kaos och hjärtat kan återgå till sin normala rytm."

(Källa: http://www.hlr.nu)

Upplagd av Varbergs Stadshotell 2011-03-28 02:59 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar