Du är här

2015
2013
2012
2011
2010
bar (1) Boutique (1) drink (1) Hotell (1) Hotellrum (1) Relax (1) restaurang (1)
12 juni 2017

Sommarlov med barnen på spa!

Sommarmånaderna är här och man riktigt känner hur sommarlovet närmar sig. Vi gillar sommarlovet lite extra för under vecka 25–32 välkomnar vi barn till spa. Det är så roligt när spa fylls av förväntansfulla och nyfikna barn. Det är spännande och roligt att uppleva spavärlden tillsammans med barnen. Barnen brukar stortrivas på Asia Spa, när de får kika in i  alla mysiga rum, bada och vila i hänggungorna. 

Så här går ett besök till:

Först välkomnas ni i receptionen och får varsin yukata, tvättlapp, handduk, mugg och korg att ta med er runt under tiden på spa.

Sedan följer en liten introduktion av en spavärd. Ni får veta vad som finns på spa och hur ni ska göra för att få ut så mycket som möjligt av er vistelse. Spavärden berättar också att i våra pooler är det inte läge att göra "bomben", utan på spa håller vi en lugn stämning. 

Nu är det dags för tvagning och ombyte. 

I tvagningsrummet sitter man på träpallar och fyller upp varmt vatten i karet. Man häller vattnet över kroppen och tar sedan sin tvättlapp och skrubbar hela kroppen noggrant med tvål och vatten. Det är svårt att skrubba sig själv på ryggen så här får man hjälpas åt. Ta god tid på er. 

Sedan är det dags att torka sig, ta på sig badkläder och yukata. 

Vi brukar tipsa om att man börjar sin spavistelse med att ta del av de torra ytorna. Våra kopparkar hör till den torra delen av spa. Kopparkaren är ju nya sen några månader tillbaka, så inga barn har provat dom än. Men så mysigt för dom att krypa ner i karet under en filt och låta de varma stenarna värma och lugna kroppen. 

Även justerapirummet och mörkerterapirummet kan man passa på att besöka. Här kan man vila i varma sängar och lyssna på meditation eller musik. I mörkerterapirummet är det en fantastisk stjärnhimmel i taket som skiftar i färg. Många barn brukar tycka att det är väldigt spännande. 

Nu är det kanske dags att ta sig till de lite våtare ytorna för bad. Börja med fotbadet.
Fotbad är härligt. Det är mysigt att sitta bredvid varandra, äta lite frukt och titta ut över Varberg och havet. 

Vårt fotsalt står framme på golvet, så man kan hjälpa varandra att hälla i salt. 

Barn är ju fyllda av fart och har mycket spring i benen. Därför är det extra viktigt att ta hand om sina fötter. Fotbad är dessutom enkelt att göra hemma själv. Häll en näve havssalt och lite blomblad från skog eller trädgård i varmt vatten så känns det extra festligt och lyxigt.

Nu är det nog dags för fruktstund igen. Den intas bäst uppe i vårt avslappningsrum med hänggungor. Därifrån räcker blicken hela vägen till Getterön och mer än 180° över Varberg. 

Asia Spa Hänggungor

Hänggungorna passar både stora och små. Läs en bok eller bara slappna av en stund.

Benen är som sagt ofta fulla av spring i sommartider. Det är viktigt att komma ihåg att även barnen behöver lugna stunder och ibland kanske mer avkoppling än vi tror. Njut en stund av lugn och ro. 

Nu är det dags att hoppa i badet och vad passar bättre än att börja med Vitalitypoolen?

Om man frågar barn vad som är bäst på Asia Spa så brukar man få svaret - Vitalitypoolen! Vi håller ju med helt och hållet. Den är något alldeles extra. 

Ska man bada i Vitalitypoolen behöver man kunna simma. Eller ha en vuxen vid sin sida hela tiden går också bra.

Ett dopp i våra varma källor brukar vara uppskattat. 

Det är fint att avsluta spaupplevelsen med en stund i bastuoasen. Här har vi fyra olika bastur (jo det heter faktiskt så i plural) att ta del av. Här kan man skrubba kroppen med iskross, testa isregn och tropisk dusch med olika färger och med en doft av mango.
Kanske vågar någon prova sig på ett snabbt dopp i den kalla källan... Hur länge klarar man att vara i det iskalla vattnet innan man måste tillbaka in i en värmande bastu igen?

Välkomna med barnen v. 25–32 kl. 08.00 till 13.00.

Läs mer om barn på spa >>

Boka hotellövernattning och gå på spa med barnen >>

Upplagd av Varbergs Stadshotell och Asia Spa 2017-06-12 10:45 | Comments: None
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar