söndag 28 november

Soundhealing

Välkommen till ett tvåtimmars event där yoga, qigongträning, temeditation och andningsövningar kombineras med Soundhealing. Eventet hålls av Hanna & Carl-Johan från Guidance By Hanna

Information

Datum: Söndag 28 november 2021

Tid: Kl. 15.00–17.00

Plats: Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Pris: från 550:-/person

Priser & mer om eventet


Soundhealing event

I paketet ingår två timmars soulhealing event kl. 15–17.

Pris: 550:-/person

Kom gärna ombytt och ta med din egen yogamatta. Meddela vid bokning om du vill låna.

Bokning
Mail: bokning@varbergsstadshotell.com | Tel: 0340-69 01 08

Läs mer

Soundhealing med evening spa

I paketet ingår:

  • Två timmars soulhealing event kl. 15–17
  • Valfri rätt från vår bistromeny
  • Tillgång till Asia Spa på kvällen fram till kl. 22.30.

Pris: 990:-/person

Kom gärna ombytt och ta med din egen yogamatta. Meddela vid bokning om du vill låna.

Bokning
Mail: bokning@varbergsstadshotell.com | Tel: 0340-69 01 08

Läs mer

Om eventet

Eventet startar upp med andnings- och qigongövningar, samt yogaträning för att bli av med eventuell stress och spänningar i kroppen och musklerna.

Vi fortsätter med temeditation där vi använder oss av ett ekologiskt pu’er-te från Kina, och vi gör en traditionell och fin teceremoni tillsammans.

Du får sedan ligga ner bekvämt på mattan och ta emot en riktigt lång Soundhealing genom vibrationerna från skålarna och vår sång. 

 

Vad är soundhealing?

Vi använder stora kristallskålar som bildar olika toner, en ton för varje chakra (energicentra i kroppen). Vibrationerna som bildas av ljudet från skålarna hjälper din hjärna att komma ner från betavågor, som vi har i vårt dagliga aktiva liv, via alphavågor som vi befinner oss i när vi är lugna och avslappnade och kanske mediterar, ner till långsamma thetavågor där självläkning sker hela vägen ner på cellnivå. Djupmeditation och självhypnos är två exempel på olika tillstånd av thetavågor. Du kan bland annat uppleva att tid och rum försvinner. Skålarna har en mycket positiv och avkopplande effekt på nervsystemet, hjärnan, kroppen och själen.

”När ditt undermedvetna blir påverkat av ljudvågorna och vibrationerna från tonerna, frigörs spänningar och blockeringar ända ner på cellnivå”
Hanna

Soundhealingen innehåller också något som kallas för binuralbeats eller binaurala rytmer som är ett sätt att uppfatta ljudvågor med frekvenser utanför vårt normala hörselomfång. Genom att utsätta ena örat för en ton på t.ex. 300 hertz och det andra örat för 310 hertz, så hörs det ytterligare en upplevd ton på differensen mellan dessa två frekvenser, det vill säga 10 hertz och det är här hjärnan kommer ner i thetavågor. Binaurala rytmer har länge används för trance-musik. Effekterna av Soundhealingen kan vara både fysiska men också psykiska och själsliga. Kroppen känns behagligt tung och avslappnad och många deltagare upplever ett stort lugn när stress och eventuell oro lättar.

Om du skulle somna så gör det ingenting, du får lika bra effekt av healingen ändå. Tonerna kan vid vissa tillfällen uppfattas starka men är inte på något sätt skadliga för öronen.

Drick mycket vatten efteråt och ta det lite lugnt.

Bra att ha med sig:

  • vattenflaska
  • mjukare matta/underlägg
  • något att anteckna på om du får fina budskap eller visioner du vill skriva ner.

Vi håller hela tiden gruppen och tar gärna emot frågor och vägleder efteråt.

/Hanna & Carl-Johan från Guidance By Hanna