tisdag 19 juli

Magical movements med Fanny

I denna pop-up-klass guidar Fanny Olsson dig genom en Tibetansk yoga som avslutas i guidad avslappning och meditation. Tibetansk yoga har en dynamisk karaktär där stor vikt läggs på specifika andningsmönster som följer de olika rörelserna.​

Information

Tid: 19 juli 2022 kl. 19.00-20.30

Plats: Aktivitetsrummet på Asia Spa

Pris: 240:- (Begränsat antal platser).
Gratis för medlemmar och boende gäster.

Tibetansk yoga för hälsa och närvaro

Tibetansk yoga (Tsa Lung Thrul Khor) är mycket mer än "de Fem Tibetanerna" och har länge praktiserats i Himalaya, både för sina hälsoeffekter, liknande Qigongens, och för dess förmåga att underlätta meditation och ett harmoniskt leverne. Dessa både alldagliga och andliga effekter är anledningen till att de andnings-synkroniserade rörelserna kallas magiska rörelser.

Till skillnad från den ofta mer bekanta indiska Hathayogan, har Tibetansk yoga en mer dynamisk karaktär med mindre statiska kroppsställningar, och stor vikt läggs på de specifika andningsmönster som följer de olika rörelserna.

Boka din plats på telefon: 0340-69 01 74 eller mail: spa@varbergsstadshotell.com

Om Fanny Olsson

Yoga har varit en växande del av mitt liv i över 15 år och jag har undervisat sedan 2014. För mig är yoga framförallt ett tillstånd av öppenhet – ett förhållningssätt till livet, fyllt av acceptans, medverkan, och förundran – men också alla de metoder och den visdom vi ärvt av de yogiska traditionerna som leder oss dit. Eller kanske snarare hit, till kärnan av livet självt.

Jag är djupt intresserad av den yogiska världsbilden, tibetansk medicin och västerländsk biologi. Men även om allt detta inspirerar mina klasser så är ren rörelseglädje minst lika viktigt för mig, och jag har en bakgrund inom gymnastik och gruppträning. Jag guidar utifrån ett somatiskt perspektiv, som tar hänsyn till den unika kroppens förutsättningar och ämnar att öka kroppsnärvaro. De yogiska positionerna är verktyg, inte slutmålet med en yogisk praktik. En och samma position kan se olika ut för olika personer men ändå ha en gynnsam effekt, och två personer kan hålla samma kroppsställning utifrån sett, men vara i harmoni eller strid inuti, beroende på med vilken attityd de tog sig dit – i samklang eller dissonans med den egna kroppen.

Läs mer om Fanny Olsson ›