Samhällsansvar – CSR

Vackra tapeter, varma källor eller tjusiga desserter i all ära. Men för oss är det viktigt att inte bara fylla vårt hotell med en skön känsla. Vi vill även försöka göra lite mer för vår omvärld, något som skulle kunna göra skillnad. Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Vi värnar om miljön

Allt arbete inom vår verksamhet ska vara hälsofrämjande och bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande.

Vad vi gör varje dag

Vi vill med stolthet kunna säga att vi tar ansvar för att framtida generationer skall ha en sund planet att bo på. Därför har vi högt uppsatta mål gällande inköp, vattenförbrukning, energiförbrukning och avfall. Med mätningar årsvis och kvartalsvis strävar vi efter minskad åtgång av resurser. Här kan du läsa om vad vi gör varje dag.
svanenmärkt hotell Varbergs Stadshotell

Certifierade av Svanen

Våra verksamheter är certifierade av Svanen. Märkningen tar ett helhetsgrepp och ställer bland annat krav på energiförbrukning, minskning av avfallsmängder, vattenförbrukning och kemikalier. Vårt spa-sortiment av förbruknings- och försäljningsmaterial är Svanen-märkt.
Vindkraftverk Varbergs Stadshotell montage

Eget vindkraftverk

Vi har ett eget vindkraftverk som försörjer oss med elektricitet. Och det bästa av allt är att det inte bara gäller oss utan även våra systerhotell Arken Hotel & Art Garden Spa och Hôtel Eggers.

Socialt engagemang

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Vi vill vara ansvarsfulla aktörer både lokalt och globalt. Nedan presenterar vi ett urval av de organisationer vi har valt att stödja på ett eller annat sätt.

Allt börjar med rent vatten

Solvatten

Vatten är en stor del av vår vardag oavsett var vi bor i världen. Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell bidrar till att familjer får möjlighet till rent vatten via Solvatten.
CSR - team rynkeby på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till Barncancerfonden. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Vi är Guldsponsorer 2021 för 7:e året i rad.

Varberg för Musikhjälpen

Varje år sedan 2017 har vi varit en del av ett lokalt initiativ i Varberg, där pengar samlats in till förmån för Musikhjälpen. Vi bidrar i form av engagemang, sponsring samt att vår restaurang skänkt sin dricks som sedan dubblats av hotellet.