"Go outdoor" – konferens med utomhusaktiviteter

Planerar du en konferens eller kick-off? Glöm inte bort att det även är viktigt att mötas utanför konferensrummet. Vi har ett brett utbud av aktiviteter och delar gärna med oss av både kultur, natur och kunskap. Kanske passar ett aktivt äventyr som surfing din grupp? Eller en lugnare aktivitet i form av stadsvandring med vackra vyer, arkitektur och personhistoria? Vi hjälper dig att boka en aktivitet som passar din grupp.

Ett urval av konferensaktiviteter


Stadsvandring

Tidsåtgång: från 1,5 h
Gå en guidad tur och lär dig mer om Varberg, njut av vackra vyer, arkitektur och personhistoria. Societetshus, varmbadhus, kallbadhus och ett kurortsarv att vårda ömt. Stadsvandringen presenteras med en stor portion humor av Varbergskännaren Peter Börjesson.

Wästkustens Mästare

Tidsåtgång: från 4 h
Ett koncept framtaget av NW Event, med inspiration från det populära TV-programmet Mästarnas Mästare. Här sätts samarbete i fokus i olika spännande grenar. Fysik, balans, strategi, styrka och reflexförmåga prövas. Vilket lag har vad som krävs för att bli mästare på företaget?
 Surfing - konferensaktivitet på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Surfing

Tidsåtgång: från 2 h | Antal: 4–45 pers.
Varberg är en stad med underbar surfkultur. Ta tillfället i akt och låt gruppen prova på våra västkustska vågor. Aktiviteten anpassas efter vinden, det vill säga, är det mycket vågor så vågsurfar eller vindsurfar ni. Vid stilla vatten så paddlar ni er ut på en härlig SUP-tur (stand up paddling) vid Varbergs Fästning.
Mega SUP - konferensaktivitet på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Mega SUP

Tidsåtgång: från 2 h
En aktivitet med fokus på samarbete, koordination och teambuildning. Paddla fram tillsammans på vattnet eller tävla om vilket lag som kommer in till land snabbast. 

Segway

Tidsåtgång: från 1 h | Minsta antal: 6 pers.
Se Varberg från två hjul och ha fantastiskt roligt på vägen! Ni får en kortare demonstration på torget direkt utanför hotellet och sedan åker ni iväg ner mot strandpromenaden och upplever friska salta vindar och skön natur på ett helt unikt sätt.
Upplev ett möte med nya höjder
Grimeton radiostation i Varberg

Grimeton radiostation

Tidsåtgång: från 2 h
Grimeton radiostation står sedan 2004 på Unescos lista över världsarv. Världsarvet ligger ca 12 km från Varberg centrum. De som vågar har nu chansen att klättra upp i de 127 meter höga antenntornen så som arbetarna vid Grimeton Radiostation gjort sedan 1920-talet. En autentiskt upplevelse som stärker teamet, ger kunskap och självförtroende. Kort sagt, en snackis kring ett företag på topp!

Walk and talk

När du bokar en konferens hos oss får du även tillgång till en mängd fantastiska utemiljöer – alldeles gratis. Vårt hotell ligger bara några minuters promenad från havet, strandpromenaden och Varbergs fästning. 

Tänk dig att efter flera timmars arbete ta en "walk and talk" för att diskutera frågorna som dykt upp. Ta med lunchen och fikan ut och sätt er vid havet eller kanske uppe på Varbergs fästning. Eller om ni hellre vill, landa skönt i vår restaurang med den nyvunna energin efter promenaden.

Promenadmöten är ett populärt mötesalternativ för många företag. Forskning visar att vi människor tänker mer kreativt när vi rör på oss. Värt att testa!

Förslag på promenadstråk i vårt närområde: 

- Fästningen runt – ca 2 km
- Societetsparken och över Rantzauklippan – ca 2 km
- Strandpromenaden runt Subbe Fyr och tillbaks – ca 6 km

Promenadbeskrivning får ni på plats hos oss.  

Bar Munken – cocktailbar på Varbergs Stadshotell

After walk/work med egen bar

Samla gruppen efter en dags konfererande i vår mysiga cocktailbar – Bar Munken. Här kan ni avsluta dagen med lite god plockmat och dryck, kanske i kombination med en spännande dryckesprovning.

Halva lokalen går även att göra om till konferensrum, så när dagen är slut är det bara att öppna dörrarna till baren. 

Relaterad läsning:
Pizza på Stenhuset Varberg La Casa di Pietra

Avsluta dagen i Stenhuset

Avsluta dagen med mingel och god mat i Stenhuset – en unik lokal ett kvarter från hotellet. Våra kockar tillagar italienska läckerheter och stenugnsbakade surdegspizzor.

Vid fint väder kan alla gäster välkomnas ute på verandan i den fantastiska trädgården. Skulle vädret svika flyttar minglet in bland valven från 1600-talet.

Stenhuset går även att hyra när du är ute efter en unik och exklusiv miljö.

Relaterad läsning:
Stenhuset Varberg La Casa di Pietra

Förslag på en perfekt mötesdag:

  • Inled dagen med fika/hotellfrukost. Därefter träffas ni i ett luftigt mötesrum för att arbeta fokuserat i några timmar.
  • Efter några timmars arbete rekommenderar vi en walk and talk – närheten till strandpromenaden utmed havet bjuder på flera härliga rundor. 
  • Lunchen tar ni med er ut i det fria om vädret tillåter, annars serveras den i vår restaurang.
  • Eftermiddagen blir effektiv med den nyvunna energin efter promenad och frisk luft. 
  • Avsluta dagen med att göra något roligt tillsammans. 
Läs mer

Vill du veta mer?

Kontakta oss på tel: 0340-69 01 15, mail: konferens@varbergsstadshotell.com eller skicka en förfrågan.