Konsten att ta på sig en yukata - japansk badrock

När du besöker Asia Spa får du ett spakit från oss som innehåller en yukata och badtofflor. Du får sedan behålla den som ett minne av ditt besök. Perfekt att använda hemma eller på stranden.

Korg med yukata och tofflor på Asia Spa

Yukata står för vördnad och respekt

Din sparesa börjar med att du tar på dig din japanska badrock och lämnar omvärlden för en stund. Yukata står för vördnad och respekt för varandra – att alla är lika oavsett yrke, ålder och religion.

Spakit med badrock, tofflor och handduk på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Är du övernattande gäst ligger din yukata på ditt rum. Kommer du över dagen så får du den när du checkar in i vår spareception.

Din yukata och dina tofflor vill vi att du använder under hela din spavistelse när du rör dig inne på Asia Spa. Du ska naturligtvis ta av dig den när du badar ... ;)

Yukata japansk badrock på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Börja med höger sida

Dra den högra sidan underst – närmast hjärtat – och sedan den vänstra sidan överst. Bara vid en begravning bär man yukatan med knäppningen åt andra hållet, eftersom man enligt den japanska folktron kommer att färdas till en spegelvänd värld efter döden.

Yukata japansk badrock på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Knyt sedan bandet runt midjan. Den översta hällan används av damer och den nedersta hällan används av herrar. Men som vanligt gör du som du vill såklart.

Yukata japansk badrock på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

En gammal japansk tradition

Ska en vara riktigt petig och knyta enligt gammal japansk tradition ska skärpet dras två varv runt midjan. Börja med bandet framifrån, gå omlott bak på ryggen för att sedan avsluta med en rosett fram på magen. Vi föreslår den enkla varianten då yukatan åker av och på vid varje bad.

Stillhetens tecken på yukata Asia Spa

Tecknet på ryggen är stillhetens tecken och står för stilla energier.

 

Så knyter du din Yukata

 

Tips för en mysigare spaupplevelse!

Börja med avdelningarna för vila 

Börja med att besöka de torra delarna för vila & avkoppling. Då slipper du gå runt med en blöt badrock i dessa delar. I Peacock House finns ljus- och mörkerterapi, tempelrum med draperade bäddar och Tejasrummet där du vilar i kopparkar med varma stenar. I vilrummet Surya flödar dagsljuset in och både hängstolar och vattensängar ger plats åt vila och meditation.

Använd handduken

Torka dig med din handduk mellan baden så blir inte badrocken lika fuktig. Det går bra att få en ny handduk om den gamla blir för blöt.

Tala med små bokstäver.

Många av våra gäster kommer till oss för att finna lugnet. För att respektera detta – försök prata av er före och efter ert spabesök. Alternativt får ni gärna viska till varandra.

Mobilfritt spa

Vi har helt mobilfritt för våra gäster med undantag på gymmet. När mobilen är med så ”glöms” det lätt av och mobilen blir fokus.

Asia Spa står för att släppa på vardagen och bara landa i sig själv vilket blir svårare och svårare när många av oss ständigt är uppkopplade. Vi får tillsammans hjälpas åt att göra Asia Spa till en liten oas där du bara kan vara utan påverkan av vad som händer runt om i världen. Ta chansen att lämna omvärlden en stund!

Läs mer
Tidning på de luxe hotellrum Varbergs Stadshotell
Vill du läsa mer?

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR.
Relaterade erbjudanden:
Avkoppling i varma källorna på Asia Spa

Stora Asia Spa

Från 2840:-/vuxen
Njut av två övernattningar, goda middagar och tre sköna dagar på Asia Spa. Går att boka med ankomst alla dagar.
Söndag–tisdag
Asia Spa avkoppling tempelrum

Asia Spa Long Stay

Från 3890:-/person
Stanna länge och koppla av på riktigt. Njut av tre härliga övernattningar, en 3-rätters middag, en lunch och Asia Spa under hela vistelsen.
Japanska restaurangen Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Namipaketet med Asia Spa

Från 1690:-/vuxen
Ett spapaket som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, tillgång till Asia Spa och en japansk middag på Restaurang NAMI ingår.