Asia Spa på recept

När Johanna, en av våra medlemmar på Asia Spa, blev sjukskriven för utmattningssyndrom ordinerade läkaren henne att bland annat börja med yoga. Det visade sig att Yinyogan var den ultimata varianten för just Johanna.

Medlem på asia spa yoga varberg

Yoga - bästa medicinen

Johanna som inte hade provat yoga tidigare fick tips av en bekant att det finns många yogapass på Asia Spa och när hon spanade in schemat insåg hon att det skulle passa henne perfekt. Med 5-6 yogapass varje dag skulle det absolut finnas något att gå på regelbundet.

Yin yoga var den variant som passade bäst för just Johanna.

”Asia Spa är en oas, du blir helt lugn här”
Johanna - medlem på Asia Spa
Ljusterapi på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Yin Yoga

Yin yoga är en återhämtande och terapeutisk yogaform med ursprung från den kinesiska medicinen. Positionerna är enkla och utförs sittande eller liggande, de hålls under några minuter för att stimulera kroppens bindväv och inre organ. Yinyoga passar alla – med hjälp av kuddar, bolster kan du anpassa ställningarna efter dina egna förutsättningar.

Rutiner är viktigt

Klockan 8 alla vardagar förutom torsdagar finns ett Yinyoga-pass på schemat vilket är perfekt när man som Johanna behövde rutiner i vardagen som sjukskriven. Det är viktigt att ha ett mål med dagen men som inte gör en stressad.

Medlem på asia spa gör yoga i varberg
”Yogan har gjort hela skillnaden sedan jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom”
Johanna - medlem på Asia Spa
frukt på asia spa yoga varberg

Fly vardagen

Johanna valde att bli 3-månadersmedlem hos oss. Till en början för att hon ville testa på ett medlemskap hos oss. Nu tycker hon att det är praktiskt att köra tre månader i taget eftersom hon inte vet vart det bär hän framöver.

Vi frågade Johanna vilka fördelar hon ser med att vara medlem.

"Det bästa av allt är lugnet man får. Man kan verkligen fly vardagen, en oas där ingen kan nå en. Det är så himla skönt att lämna mobilen och inte kolla på klockan. Utan låta allt ta sin tid. Det är bra yogalärare, sen är det kul att det är olika lärare på samma pass för då blir det olika även om det är samma slags yoga."

Medlem i tofflor på asia spa yoga varberg

Yogan största anledningen

Yogan är min största anledning till att vara medlem, allt annat är bara ett plus. Gymmet är inte det viktigaste för mig, men det är skönt att springa på bandet när det är slask ute.

"Jag älskar att gå hit på en torsdagkväll, att basta och sen skrubba sig i en hel timme och känna sig så ren. Huden strålar! På torsdagar är det ofta mycket folk på hotellet och det är så skönt att gå ner för trappan, ingen känner en eftersom det är många hotellgäster från andra städer och länder. Det känns som om man kommer tillbaka till världen igen."

Två kvinnor tvagar sig på Asia Spa

Har du något tips till personer som aldrig har varit på spa?

Ta din tid i tvagningsrummet, att sitta där och inte stressa igenom. Ta tid på dig i alla rum förresten, för att känna in vad som är så härligt i just det rummet. Prova bastun utomhus på vintern, det är så skönt att gå ut i den kalla luften.

Medlem läser bok på asia spa yoga varberg
”Här finns inget tvång att vara social eller "rätt", alla går hit för sin egen skull”
Johanna
yoga i varberg på varbergs stadshotell & asia Spa

Förmåner som medlem

Som medlem på Asia Spa har du en mängd olika förmåner. Vilka förmåner har du nyttjat som medlem?

  1. Jag tycker att det är toppen när ni bjuder in externa yogalärare att ha nya pass. I somras testade jag på Kittyoga (som kommer till Asia Spa igen den 12/9, 10/10 och 5/12) vilket var väldigt kul. Jag har tyvärr missat alla föreläsningar som har varit, men det ska jag försöka komma på nästa gång.
  2. Att vi har 25% rabatt på behandlingar om det finns plats samma dag är ju verkligen en toppenförmån, men jag har aldrig lyckats pricka in någon dag som passar. Får bli ändring på det.
  3. Jag har inte heller passat på att besöka Art Garden Spa där vi medlemmar har fri entré en halvdag i mån av plats. Jag har hört att det ska vara väldigt fint där, så under hösten får det nog bli ett besök.
Relaterad läsning:

VÅRA OLIKA MEDLEMSKAP


Kväll vid vitalitypool på Asia Spa

Träningskort Kyaku Rise & Shine

Vardagar kl. 7–13 | 690 kr/månad (60+/seniorpris 575 kr)
Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagar då du har full tillgång till hela Asia Spa med dess utbud av gym, träningspass, bad och bastur på vardagar fram till kl 13.00.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Teckna dig för minst sex månader och därefter endast en månads bindningstid. Kortet är personligt och kan frysas.

Takterrass med utomhuspool och utsikt över Varbergs fästning

Träningskort Kyaku All Day

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 890 kr/månad

Som Kyaku All Day-medlem har du tillgång till hela Asia Spa inklusive gym, träningspass, bad, bastur med mera, under vardagar.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Teckna dig för minst sex månader och därefter har du endast en månads bindningstid. Kortet är personligt och kan frysas.

Träningskort Kyaku All Day – 1 mån

Mån–tors kl. 7–21 och fre kl. 7–14 | 1390 kr/månad
Prova på ett Kyaku All Day-medlemskap hos oss i en månad. Du har tillgång till hela Asia Spa, inklusive gym och alla aktivitetspass med mera  under vardagar.

När du blir medlem får du en egen yukata och tofflor. Kortet är personligt och kan ej frysas.