Vinter i Varberg

I Varberg finns mycket att hitta på under vintern. Här är guiden till det du inte får missa när du besöker Varberg under vintermånaderna!

Fem skidåkerskor i skogen.  Fotograf Erik Kloar Erik Andersson - Hallands kulturhistoriska museum

Ett urval av vad som händer i Varberg


Kallbadhuset

Kallbadhuset är alltid värt ett besök och här går kamerorna varma hos fotograferande turister. Minst en bild på minneskortet bör finnas på detta hus. Det är lika vackert mitt på dagen som i solnedgång, sommar som vinter -  inte sant?

Kallbadhuset byggdes 1903, ett år efter att Varbergs Stadshotell stod klart. Det är ett av Sveriges vackraste badhus och det enda på någon västkustbadort som har bevarats.

 

Relaterad läsning:

Varbergs Fästning & Museum

Vill ni lära er mer om Varberg och dess historia kan ni besöka Hallands kulturhistoriska museum på Varbergs fästning. Där hittar ni bl.a. Bockstensmannen och utställningen Halland genom tiderna. Kanske kan ni ta en fika och spana ut över fästningsvallarna mot havet och vallgraven eller känna på en äkta kanon.

Stadens landmärke

Varbergs fästning stod färdig 1618 och var då ett av Europas mest moderna försvarsverk. Fästningen står som ett landmärke för staden och du ser den från hotellet. Promenera upp till borggården och fascineras av dess byggnation.

Naturum fågelreservat på Getterön i Varberg

Naturum på Getterön

Ett besök på Naturum är alltid trevligt. Under sportlovet erbjuder de både skattjakt, föreläsning om kroknäbbar och ett fågelquiz för familjer. Fri entré så det är perfekt att kombinera med att spana på fåglar i en kikare och lyxa till det med en god fika.

Relaterad läsning:

Bo på hotell med familjen

Om du kommer långväga och vill bo på hotell i Varberg på sportlovet tillsammans med familjen har vi flera bra hotellpaket att erbjuda. På Asia Spa har vi en åldergräns på 15 år förutom under några veckor på sommaren, men alla våra hotellgäster har tillgång till vår relaxavdelning med bastu, dusch och avkoppling.

Relaterade erbjudanden:

Citypaketet

Från 990:-/vuxen, 400:-/barn
För dig som bara vill komma iväg några dagar. Njut av en 2-rättersmiddag, övernattning och lyxig frukostbuffé.
Vitalitypool på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Lilla Asia Spa

Från 1390:-/vuxen
Koppla av på Asia Spa, njut av en 3-rättersmiddag och en övernattning med frukostbuffé. Går att boka med ankomst alla dagar.
Restaurang Nami på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Nami-paketet

Från 1190:-/vuxen, 575:-/barn
Paketet som tar dig mot österländska upplevelser och smaker. En övernattning, japansk middag på NAMI samt tillgång till gym och relax. (Ej Asia Spa)
”Åk en gång om året till ett ställe du aldrig varit förr.”
Dalai Lama
Teaterkungen på Varberg Stadshotell & Asia Spa
Ett hotell med många upplevelser

Aktuella evenemang

Hos oss händer det mycket – allt från mathelger och dryckesprovningar till teater, musik och träning. Vi samarbetar även med lokala eventföretag där vi skapar paket med upplevelser, god mat och övernattning. Håll dig uppdaterad i vår evenemangskalender.