Bar Munken – cocktailbar

Två trappor upp i vårt vackra trapphus finner du cocktailbaren Bar Munken. Här kan du slå dig ner i en alldeles unik miljö och beställa en cocktail, en klassisk drink eller en god kaffedrink efter maten. Vill du hellre ta ett glas vin eller öl har vi självklart även det på menyn.

Öppet fredagar och lördagar kl. 15–20.

Välkommen till Munken - igen

I ett kloster ska finnas ett kor för lekbröder, kapitelsal och sakristia – men Munken på västkusten ansåg att det saknades en riktigt bra bar och öppnade således för drinkar i Varbergs Stadshus år 1925.

Det var nog aldrig någon riktig munk bakom det hela, men vi tror att det hela grundades av en himmelsk tanke. Då det inte fanns en munk, fanns det desto fler flitiga personer i huset. År 1925 var Stadshotellet inte bara hotell, utan även systembolag, stadshus, bokhandel, brandkår med mera. Flertalet arbetade, bodde och roade sig i samma hus.

När vi skulle förbereda för nya bardisken fann vi ett minne från Stadshotellets byggnadstid gömd bakom panelen och du ser det längst bak i barhyllan. Ett flasköl bryggt år 1900 på Helsingborgs bryggeri. Vi gissar att en snickare har haft en slitsam arbetsdag med att bygga vårt kära hus och gömt resterna efter en stärkande paus mellan bjälklagen. I retrospektiv kan vi ändå säga att det var han värd, 120 år senare sitter du lika gott här, kanske också med en öl, men nu från Varbergs lokala bryggeri Subbe.

Favoriten under förra århundradet var konjak med sockerdricka, vill du ha socker till din konjak idag tycker vi hellre att du ska slå till på Ahlgrens bilar. Likaså var det tvång på att beställa mat och Munkens berömda macka åkte in och ut ur köket. Nu tvingar vi ingen men rekommenderar å det starkaste salta katten eller hemrostade nötter.

Välkommen!

Drinkmeny

KLASSISKA DRINKAR 159:-

NEGRONI
Gin, Antica Formula, Campari

OLD FASHIONED
Bourbon, Bitter, Socker

MANHATTAN
Bourbon, Antica Formula, Körsbär, Bitter

SIDECAR
Cognac, Cointreau, Citron

MARGHARITA
Tequila, Cointreau, Lime, Socker, Salt

FRENCH 75
Gin, Cava, Citron, Socker

COCKTAILS 159:-

MUNKEN SUR
Citron, Socker, Bitter
Whiskey/Amaretto,
Fläder/Persika/Körsbär/Melon/Passion

STADTINI
Vit Rom, Xanté, Apple Sour,
Äppelmust, toppas med Cava

MIDNATTSMUNKEN
Mörk Rom, Lime, Ginger Beer

FLÄDERLUNDEN
Gin, Fläderlikör, Gurka, Tonic

KOKOSTRÄD I KLOSTERGÅRDEN
Gin, Citron, Basilikasockerlag, Kokosgrädde

MUNKENS SUP
Hallands Fläder, Aperol, Lime, Socker, Flädertonic

KAFFEDRINKAR 159:-

ESPRESSO MARTINI
Vodka, Kahlúa, Espresso, Farinsocker

IRISH COFFEE
Irish Whiskey, Kaffe, Socker, Grädde

KAFFE KARLSSON
Baileys, Cointreau, Kaffe, Socker, Grädde

SPANISH COFFEE
Licor 43, Kaffe, Socker, Grädde

GIN & TONIC

HERNÖ GIN – 30:-/cl
HERNÖ OLD TOM – 32:-/cl 
HERNÖ JUNIPER CASK – 52:-/cl
HERNÖ BLACKCURRANT – 34:-/cl 
HERNÖ PINK GIN – 34:-/cl
HENDRICKS – 34:-/cl
BOMBAY – 32:-/cl
CHRISTIAN DROUIN LE GIN – 36:-/cl
NORDIC SPIRITS LAB GIN – 34:-/cl
MONKEY 47 – 32:-/cl
THOMAS HENRY TONIC & SODA – 30:-

Läs mer

Läs mer om Munken och vad vi erbjuder på hotellet


skylt källaren munken varbergs stadshotell

Bar Munken förr

För knappt 100 år sedan hade Varbergs Stadshotell en så kallad bakficka. Namnet var Källaren Munken och innanför dess väggar har många Varbergsbor både ätit och druckit gott under åren 1925–1977. Nu har vi återskapat en liten del av 1925 och det under namnet Bar Munken den här gången. 

Bistromeny

Vill du ha något enklare att äta? Slå dig ner i lobbyn, luta dig tillbaka och beställ något gott att äta och dricka från vår bistromeny.
Torsk i restaurangen på Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Middag à la carte

När det gäller vår à la carte korsbefruktar och experimenterar vi. Blandar nyfikenhet med hängivet intresse. Inspirationen hämtar vi i huvudsak från det svenska köket och de fina råvarorna kommer ofta från vår närmiljö. Serveras alla dagar.